Uzem

MEB E-kurs modülü ve eba şifresi nedir?



Millî Eğitim Bakanlığı ücretsiz Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-kılavuzu yayınlandı. Öğrenciler e-Kurs başvurularını nasıl yapacak? Öğretmenler DYK için nasıl başvuracak? e-kurs modülü giriş ekranı nedir?

MEB DYK başvurusu yapmak için tıklayınız

MEB EBA Girişi Yapmak için Tıklayınız

Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yerleştirme Kursları'na kayıtlar için e-kılavuzu yayınladı. MEB'in internet sitesinden yayımlanan e-kılavuza göre, destekleme ve yetiştirme kursları için Eylül - Ekim 2016'da öğrenci başvuruları alınacak. Kurslarda görev almak isteyen öğretmenler de e-kurs modülü üzerinden başvuru yapabilecek. Peki öğrenci ve öğretmenler e-kurs modülünü nasıl kullanacak? E-kurs modülü ile başvurular nasıl yapılacak? Ayrıntılar uzemgiris.com'da.

MEB DYK klavuzuna göre destekleme ve yetiştirme kursları, 1.dönem, 2.dönem ve 3. dönem (yaz kursları) olmak üzere üç dönemde açılacak.

DYK 1. dönem kayıtları ne zaman?

1. dönem kursları Ekim 2016'da başlayacak ve Ocak 2017'de sona erecek. 2. dönem kursları ise Şubat 2017'de başlayacak. 2. dönem kursları ve yıllık kurslar Haziran 2017'de tamamlanmış olacak. 3. dönem yaz kursları ise Haziran - Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenecek. Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilecek.

Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabilecekler.

Kurslarda her bir öğrenci ve kursiyer için, hafta içi günde en fazla 2 dersten 4 saate kadar, hafta sonları ise bir günde en fazla 5 dersten 8 saate kadar kurs verilebilecek.

DYK hangi okullarda verilecek?

Kurslarla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım testleri, tarama testleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında ve e-kurs modülünde yayımlanacak.

Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi ve özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden her sınıf seviyesindeki istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek.

E-kurs modülü ve eba şifresi nedir?

Kursa katılmak isteyen örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul veya kurumlarından alacakları Eğitim Bilişim Ağı (eba) şifresi ile e-kurs modülü üzerinden veya bizzat kurs müdürlüğüne kurs açılan derslerle ilgili başvuru yapabilecekler.

İstenen derslerden kurs açılmaması durumunda talepler kurs merkezine yazılı olarak iletilebilecek. Açık öğretim öğrencileri, başvurularını örgün kurs merkezleri, kursiyerler ise halk eğitim merkezleri aracılığıyla yaygın eğitim kurs müdürlüklerine bulundukları sınıf düzeyini gösterir belge veya diploma ile bizzat başvurarak yapacaklar ve kurs şifrelerini alacaklar.

MEB E KURS MODÜLÜNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Her bir kurs programına devam edecek sınıftaki öğrenci, kursiyer sayısı 10’dan az olamayacak. Sınıf mevcudunun 20 olması esas olacak. Bu sayı dolmadan yeni bir sınıf açılamayacak.

Sınıf mevcudu en fazla 25’e kadar çıkartılabilecek. Kursa devam eden öğrenci, kursiyer sayısının 10’un altına düşmesi durumunda kursun birleştirilmesi veya kapatılıp kapatılmamasına o ay sonunda komisyon tarafından karar verilecek.

E-kurs modülü üzerinden başvuru yapacak öğrenci, açık öğretim öğrencisi ve mezunlara eba/e-kurs kullanım şifresi verilecek.

Kayıt yaptıran öğrencilerin devamları zorunlu olacak. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 10´da birine kadar devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinecek. Aynı dönemde başka bir kursa devam edemeyecek.

Diploma notuna da bakılacak

Merkezler, e-kurs modülü üzerinden öğrencilerin bir önceki yıla ait ağırlıklı yılsonu başarı puanı, Millî Eğitim Bakanlığınca veya kurs müdürlüğünce yapılacak tarama test sonuçları, kursiyerlerin diploma notu gibi ölçülebilir kriterleri de dikkate alarak sınıf oluşturma iş ve işlemlerini yapacaklar.

Kurslarda görev almak isteyen kadrolu öğretmenler, Mebbis şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs tercihini yaparak başvuruda bulunacaklar.

Öğretmenler, ilçe içinde görev almak istedikleri kurs merkezlerinden üç tercihte veya tüm ilçede herhangi bir okulda görev alma isteğinde bulunabilecekler.

Derslere öğretmen atamaları, kurs merkezi müdürlüğü tarafından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar da göz önünde bulundurularak yapılacak.

Ücretli öğretmenler, e-kurs üzerinden sisteme ilk girişte oluşturabilecekleri şifreler ile başvuru yaparak, ilgili evrakları komisyonlara ulaştıracaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinde DYK (Destekleme ve Yetiştirme Kursu) öğretmen başvuru sayfasını kullanıma açtı. DYK'larda görev almak isteyen öğretmenler bugün yani Eylül 2016 tarihleri arasında e-kurs modülünü kullanarak başvuruda bulunabilecekler. Peki Destekleme ve Yerleştirme Kursları başvuru koşulları nelerdir? Başvuruda e-kurs modülü nasıl kullanılacak? Ayrıntılar haberimizde...

Öğretmenler DYK için nasıl başvuru yapacak?

MEB'in yayınladığı DYK kılavuzuna göre, Destekleme ve Yerleştirme Kurslarında görev almak isteyen kadrolu öğretmenler ise MEBBİS şifreleri ile e-kurs modülünden başvuruda bulunacakları dersi belirterek başvuru yapabilecekler.

Öğretmenler e-kurs modülünde kaç tercih yapacak?

Öğretmenler ilçe içinde görev almak istedikleri kurs merkezlerinden üç tercih yapabilecekler. Ya da ilçe içinde herhangi bir kurs merkezinde görev almayı tercih edebilecekler. Derslere öğretmen atamaları öğrencilerden gelen talep çerçevesinde kurs merkezi müdürlüğü tarafından yapılacak.

Ücretli öğretmenler e-kurs modülü üzerinden oluşturacakları şifre ile başvuruda bulunacaklar. Ücretli öğretmenlerin hangi dersten kurs verecekleri kurs merkezinin talebi doğrultusunda komisyonca belirlenecek.

Tercihte bulunduğu halde görevlendirilmeyen öğretmenler ilçe komisyonları tarafından ihtiyaç duyulan kurs merkezlerinde değerlendirilecek.

ÖĞRETMEN ŞİFRESİ NASIL ALINIR TIKLA ÖĞREN
ÖĞRETMEN GİRİŞİ NASIL YAPILIR TIKLA ÖĞREN
ÖĞRENCİ ŞİFRESİ NASIL VERİLİR TIKLA ÖĞREN
ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR TIKLA ÖĞREN

EBA UZEM GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNETİM SİSTEMİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ