Uzem

MEB E Kurs Modülüne Giriş Nasıl Yapılır?



Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-kılavuzunu EBA üzerinden yayınladı. Yayınlanan e-kurs modülünde öğretmen başvuru tarihleri ve kurs dönemleri gibi önemli konular yer alıyor. Peki EBA e-Kurs Modülü'ne nasıl giriş yapılır işte detaylar...

MEB E Kurs Modülüne Giriş Yapmak için Buraya Tıklayınız

-E-Kurs Destekleme ve Yetiştirme kursları ile ilgili açılış/kapanış, onay, öğretmen-öğrenci kayıt, ders programları, kazanım testleri ile ilgili bütün işlemler işlemler, e-kurs (http://odsgm.meb.gov.tr ve eba.gov.tr) modülü üzerinden yapılacak. E-Kurs öğrenci başvuruları E-Kurs EBA üzerinden nasıl gerçekleşecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu’nu yayınladı. MEBBİS e-kurs modülü üzerinden yapılacak öğretmen başvuruları hakkında her şey haberimizde.

Eğitim Bilişim Ağı ( EBA ) öğretmen ve öğrenciler için geliştirilen sosyal bir eğitim platformudur.Sistem girişi yapmak için EBA ya da MEBBİS girişlerini kullanın.

Eğitim Bilişim Ağı ( EBA ) öğretmen ve öğrenciler için geliştirilen sosyal bir eğitim platformudur. Hâlen test aşamasında olan ve içerik ekleme çalışmaları devam eden platformun üyelik hizmetlerine bağlı hizmet veren kısımları şu an için sadece Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenlere açıktır.

İleride tüm öğretmen, öğrenci ve velilere açılması planlanan EBA’dan üye olmaksızın da faydalanabilir, öğretici videolar izleyip görselleri tarayabilirsiniz. Dergi indirip okuyabilir, ses dosyalarını dinleyip haberlerinizi görebilirsiniz. E-içerik kısmındaki 'öğretmenler için' bölümü hariç EBA’nın her dosyasına ulaşabilir, bilginizi arttırıp öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz.

MEBBİS ŞİFRESİ ALMA

MEBBİS şifrenizi unuttuysanız, Şifrenizi tekrar belirlemek için aşağıda gereken bilgileri doldurmanız gerekmektedir. Bilgiler doğru ise kullanıcınıza bağlı Cep Telefonunuza onay SMS gönderilecek ve yeni şifrenizi belirleyebileceğiniz bölüm açılacaktır.

MEBBİS Giriş - 2015 - 2016 Egitim Öğretim Yılı MEB EBA Öğretmen Kılavuz Kitapları

EBA ÖĞRETMEN ŞİFRESİ NASIL ALINIR

Tüm Resmi Okullar ve İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri MEBBİS sayfasına ulaştıktan sonra‘’ Yönetici Modülüne’’ giriş yapın.

Yönetici Modülüne giriş yapıldığında; İlgili yerler doldurulacak ve açılan pencere de sağ kısımda kuruma ait olan DynEd şifresi almak için uyarı yazısının üzerine gelinecek ve ardından işlem gerçekleşecektir.

Kurum şifresini aldınız.

• Elinizdeki şifre İl veya İlçe şifresi ise sadece bu kısımlarda gözlem ve değerlendirme yapmak için kullanabilirsiniz herhangi bir müdahalede bulunamazsınız.
• Bu şifreyi sadece ilgili kişiler ile paylaşımı mümkündür.

KURSLARA (ÖĞRENCİ/KURSİYER) BAŞVURU

Millî eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden her sınıf seviyesindeki istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecektir. Kursa katılmak isteyen örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden veya bizzat kurs müdürlüğüne kurs açılan derslerle ilgili başvuru yapabileceklerdir. İstekleri derslerden kurs açılmaması durumunda kurs merkezine taleplerini yazılı olarak iletebileceklerdir.

Açık öğretim öğrencileri başvurularını örgün kurs merkezleri, kursiyerler ise halk eğitim merkezleri aracılığıyla yaygın eğitim kurs müdürlüklerine bulundukları sınıf düzeyini gösterir belge veya diploma ile bizzat başvurarak yapacaklar ve kurs şifrelerini alacaklardır. Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilir.

DYK’lara kayıt yaptıran öğrencilerin devamları zorunludur. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/10’ u kadar devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinir. Aynı dönemde başka bir kursa devam edemez. Kurslara devamları süresince kurs disiplinini ve işleyişini bozucu hâl ve hareketleri görülen öğrenci veya kursiyerler hakkında, kayıtlı oldukları okul/kurumların ilgili mevzuatına ve diğer mevzuata göre işlem yapılır.

KURSLARA ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRMESİ

Kurslara öğretmen belirlenmesi e-kurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürlüğü tarafından o kursa başvuru yapan kadrolu öğretmenler arasından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar gözetilerek yapılır. İhtiyaç olması halinde komisyonlar tarafından onaylanan ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılabilir. Kurs merkezleri, görev veremedikleri öğretmenleri modül üzerinden ihtiyaç dışı olarak il havuzuna gönderirler.

KURSLARDA SINIFLARIN OLUŞTURULMASI / DERS PROGRAMLARININ ONAYLANMASI

Kurs merkezleri, e-kurs modülü üzerinden öğrencilerin bir önceki yıla ait ağırlıklı yılsonu başarı puanı, Bakanlıkça veya kurs müdürlüğünce yapılacak tarama test sonuçları; kursiyerlerin diploma notu vb. ölçülebilir kriterleri de dikkate alarak sınıf oluşturma iş ve işlemlerini yapar. Her bir kurs programına devam edecek sınıftaki öğrenci/kursiyer sayısı 10’dan az olamaz. Sınıf mevcudunun 20 olması esastır. Bu sayı dolmadan yeni bir sınıf açılamaz. Sınıf mevcudu en fazla 25’e kadar çıkartılabilir.

Kursa devam eden öğrenci/kursiyer sayısının 10’un altına düşmesi durumunda kursun birleştirilmesi veya kapatılıp/kapatılmamasına o ay sonunda komisyon tarafından karar verilir.

KURS DÖNEMLERİ

DYK’lar I.dönem, II.dönem ve III. dönem (yaz kursları) olmak üzere üç dönemde açılır.

I.dönem kursları Ekim ayının ilk haftası başlar ve yarı yıl tatiline kadar devam eder.
II.dönem kursları derslerin başladığı ikinci yarıyılda başlayarak okulların kapanmasına kadar devam eder.
III.dönem kursları, okulların kapanmasıyla birlikte ders yılı bitiminden bir sonraki eğitim-öğretim yılı okulların açılışına kadar olan sürede açılır.

I.dönem ve II.dönem kursları birbirinin devamı şeklinde yıllık (ders yılı) olarak uygulanabilir.