Uzem

AÜ'den uzaktan öğretime uygun materyal üretimine destek



Türk Yükseköğretim Sistemi içerisinde önemli bir yere sahip olan Anadolu Üniversitesi, Türkiye’nin önde gelen kamu kurum ve kuruluşlarıyla yaptığı iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. Anadolu Üniversitesi, uzaktan öğretim alanındaki 40 yıla yaklaşan bilgi ve tecrübesini, Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı "Uzaktan Sağlık Eğitim Programı Geliştirilmesi ve İş Birliği Protokolü" ile Bakanlık personelinin eğitimi konusunda materyal üretimine katkıda bulunarak destek sağlayacak. Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığında düzenlenen imza törenine; Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ile Sağlık Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi yetkilileri katıldı.

"Anadolu Üniversitesi, 40 yıldır uzaktan öğretime uygun materyal üreten bir kurum"

Sağlık Bakanlığı ile yapılan iş birliğine ilişkin görüşlerini aktaran Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, uzaktan öğretim alanında Üniversite olarak 40 yıla yaklaşan bir deneyime sahip olduklarını hatırlatarak, Sağlık Bakanlığının da personel sayısı bakımından Türkiye'nin en büyük bakanlıklarından biri olduğunu belirtti. Anadolu Üniversitesi olarak Sağlık Bakanlığı personelinin eğitimi konusunda altyapı ve deneyimlerin paylaşılmasına yönelik olarak böyle bir protokolü imzaladıklarını dile getiren Rektör Gündoğan, “Teknoloji elbette önemli fakat uzaktan öğretimin özü, aslında içerik üretmektir. Dolayısıyla uzaktan öğretime uygun içerik üretilemediği takdirde, son teknoloji de kullanılsa başarılı olma şansı yoktur. Bu noktada, Anadolu Üniversitesi, 40 yıldır uzaktan öğretime uygun materyal üreten bir kurum." dedi.

Anadolu Üniversitesinden materyal üretimine destek

Sağlık Bakanlığının talepleri doğrultusunda materyal üretimi anlamında Bakanlık personeline destek vereceklerini ifade eden Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesinin Millî Eğitim ve İçişleri Bakanlıklarıyla da eğitim protokolleri olduğunu anımsattı ve Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokolün de hayırlı olmasını diledi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ise Bakanlığın 620 bin personeli olduğunu ve bu personelin bazı eğitimlerinin uzaktan öğretim aracılığıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Bugün itibarıyla 192 bin sağlık personelinin uzaktan öğretim aldığını belirten Gümüş, bunun zaman ve mekân tasarrufu sağladığını ifade etti ve ekledi: “Sistemin, 600 bin personelin bağlanabileceği hale gelmesini temenni ediyorum. Umarım bu protokol herkes için hayırlı olur.”

Konular